Діяльність компанії

Що робити споживачам, які отримали рахунок з помилковими показами лічильника або некоректним нарахуванням

Якщо споживач виявив у платіжці помилкові покази лічильника він має повідомити про це оператора системи розподілу (ТОВ «ЛЕО»). ОСР у свою чергу здійснює коригування показів, або у разі потреби, протягом 20 днів перевіряє лічильник та інформує про результати споживача і постачальника універсальних послуг (ПУП).
У випадку виявлення невідповідності в рахунку застосування тарифів, пільг, не врахування здійснених оплат, тощо, а також з метою здійснення звірки оплаченої та нарахованої електричної енергії побутовий споживач повинен звернутись до постачальника універсальних послуг (ПУП).
Порядок здійснення зняття та передачі даних про фактичні покази засобу обліку електричної енергії, визначення обсягу спожитої електричної енергії, здійснення нарахувань, терміни та способи оплати, зокрема, для побутових споживачів встановлюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312, (з урахуванням внесених постановою НКРЕКП від 18.07.2019 № 1525 змін) (ПРРЕЕ) та Кодексом комерційного обліку електричної енергії, затвердженим постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311.
Як визначається обсяг спожитої електроенергії?
Зняття показів здійснюється оператором системи розподілу (ОСР), споживачем, або шляхом дистанційного зчитування та передачі даних засобів обліку електричної енергії.
Оператор системи розподілу (ОСР) зобов’язаний здійснити зняття показів не рідше 1 разу на шість місяців.
Побутовий споживач зобов’язаний передавати покази у способи визначені у договорі про розподіл електричної енергії. Прийом цих даних починається за 2 робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на 3 робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця).
Для відображення показів у рахунках необхідно:
Сплатити за спожиту електричну енергію споживач може будь-яким зручним для нього способом:
готівковими коштами або платіжною карткою чи безготівковими коштами в банках,через відділення Укрпошти або через інші сервіси прямих платежів;
з використанням мережі Інтернет (інтернет-банкінг);
в інший спосіб, не заборонений чинним законодавством.

Особистий кабінет