Діяльність компанії

Куди йдуть гроші споживачів? Інфографіка

Шановні споживачі, а чи треба вам/нам платити за електроенергію? Здається, відповідь дуже проста – споживаєш, користуєшся – плати. Бо це – вугілля, газ, ядерне паливо, це залізо, електронне обладнання; труд десятків тисяч людей, що не сплять ночами, коротаючи вечори не вдома з родинами – а біля енергоблоків чи реакторів… чи виїжджаючи в негоду на ремонт обірваної електролінії. То ж, так - електрика коштує грошей. Тому, хто користується світлом – платить за нього. А інакше – світла просто не буде. Нумо, спробуймо пожити без електричної енергії? Надовго нас вистачить?
Відповідь проста. Але ж деякі споживачі і самі не платять, і намагаються обманути інших, розповідаючи нісенітниці щодо мізерної вартості електроенергії чи споконвічного народного права безоплатного користування мережами.
Звісно, не кожен споживач все ж до кінця розуміє, куди йдуть сплачені ним кошти за електроенергію. Або як, взагалі, працює ринок електроенергії в Україні. Ось це пояснити легко – що ми й зробили в прикріпленій інфографіці. Звісно, наше роз’яснення дає дещо спрощений, навіть грубуватий погляд на функціонування ринку – але це тільки задля того, щоб не заплутувати. В цілому, саме так все працює, і гроші циркулюють саме за таким алгоритмом.
Якщо коротко: оплата всіх споживачів в основному йде на виробництво електроенергії, а ще деяка частка коштів витрачається на роботу по обслуговуванню мереж та споживачів. Все дуже просто.
То ж, шановні споживачі – оплачуйте свої рахунки вчасно та в повному обсязі, будь ласка – бо інакше електроенергія просто зникне. Ви ж чуєте в новинах, що ситуація в енергетиці не дуже добра? Чуєте, що підготовка до осінньо-зимового періоду шкутильгає на обидві ноги?
Та що казати, якщо в одній лише Луганській області, обкраяній через війну навпіл – борги населення за світло вже перевалили за 70 млн грн!
Шановні споживачі! Будь ласка, розраховуйтесь за використану електроенергію вчасно та в повному обсязі!
Нет описания фото.

Особистий кабінет