Діяльність компанії

ХТОСЬ НА МОРІ, ХТОСЬ У ГОРАХ, А ПРАЦІВНИКИ ТОВ «ЕНЕРА СХІД» - В ТАЄМНИЧИХ ПІДЗЕМЕЛЛЯХ

31 червня наші енергетики відвідали з екскурсією Північну Донеччину, а саме - соляні шахти міста Соледар та Артемівський завод шампанських вин в місті Бахмут. Екскурсія була організована Незалежною галузевою профспілкою енергетиків України ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».
Це була захоплююча подорож: спуск ліфтом – і екскурсанти опинилися майже 300 метрів долу, на дні прадавнього моря, де все навкруги – це сіль: і підлога, і стіни, і стеля.
Тут добували сіль, і тепер все пронизано лабіринтом шахт. На кожному кроці – витвори умільців – то скульптури із солі,то соляна копія пальми Мерцалова, що зображена на гербі Донецької області, то футбольне поле чи концертна зала, де проводиться Міжнародний фестиваль симфонічної музики, церква – і все, все із солі…
І, звісно, тут навіть повітря просякнуте сіллю – і має унікальні лікувальні властивості.
Соледар – це 80% добутку солі України, та 20% - світового добутку.
І якщо Соледар – це сіль країни, то Бахмут – це… ну, самі розумієте. Таку кількість солі однозначно треба чимось розвести – хоч би й гарним вином)))
Подорож по Артемівському заводу шампанських вин теж занурила наших працівників під землю – підземні галереї підприємства з виробничими цехами сягають глибини більш ніж 70 метрів. Тут можна побачити, як створюється ігристе вино за класичним методом Шампенуа, і взагалі, дослідити весь шлях створення ігристого та спробувати його на смак.
Ось так. Чи варто ще додати, що екскурсія залишила незабутні враження?

Особистий кабінет