Діяльність компанії

УВАГА! Про роботу постачальника електроенергії ТОВ «ЕНЕРА СХІД»!

Шановні споживачі!

ТОВ «ЕНЕРА СХІД» (далі – Товариство) для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії виконує спеціальні обов’язки постачальника універсальних послуг на закріпленій території – Луганської області (з постачання електричної енергії побутовим споживачам (в т. ч. вразливим) та малим непобутовим споживачам), а також здійснює постачання підприємствам за «вільними цінами».

З 24 лютого 2022 року місто Старобільськ, а в подальшому вся Луганська область, перебуває під фактичним контролем (окупацією) військових формувань агресора – російської федерації. При цьому, військовими формуваннями агресора – російської федерації були захоплені адміністративні будівлі, в яких розміщувався апарат управління ТОВ «ЕНЕРА СХІД» та структурні (невідокремлені) підрозділи ТОВ «ЕНЕРА СХІД» - центри обслуговування клієнтів.

Станом на 01 грудня 2023 року структурні підрозділи та апарат управління ТОВ «ЕНЕРА СХІД» разом з майном, яке необхідне для здійснення ліцензованої діяльності, знаходяться на територіях відповідних громад Луганської області, які перебувають в тимчасовій окупації, перелік яких затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» (з урахуванням змін).

З початку військової агресії і початку окупації, ведення бойових дій та до травня 2022 року, попри всі труднощі з якими зіткнулось Товариство (це і відсутність стабільного зв’язку, інтернету, тривалі перерви в електропостачанні, заборона окупантами входити до приміщень Товариства, погрози, переслідування та обшуки у працівників, розграбування центрів з обслуговування, захват архіву та головного офісу підприємства) підприємство не припиняло свою діяльність з постачання електроенергії споживачам Луганщини.

Але, за період військових дій та окупації Луганської області, значно знизився рівень розрахунків споживачів за спожиту електроенергію. Станом на 01.12.2023 р заборгованість споживачів перед ТОВ «ЕНЕРА СХІД» є критичною та становить 135,044 млн грн. (в т. ч. заборгованість підприємств ЖКГ – 6,906 млн. грн., підприємств державного бюджету – 0,851 млн. грн., місцевого бюджету – 3,171 млн. грн., побутових споживачів – 113,267 млн. грн., борг інших юридичних споживачів – 10,849 млн. грн).

Через кризу неплатежів за спожиту електроенергію в умовах війни ТОВ «ЕНЕРА СХІД» опинилось в тяжкому фінансовому стані, та має значну кредиторську заборгованість перед ДП «Гарантований покупець», ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП НЕК «Укренерго», АТ «Луганське енергетичне об’єднання». Через величезні борги за спожиту електроенергію, компанія переживає не найкращі часи.

У зв’язку з вищезазначеним, 27.11.2023 року Господарським судом Луганської області відкрито провадження у справі про банкрутство.

ТОВ «ЕНЕРА СХІД», на виконання вимог п. 6.2.2. Правил роздрібного ринку електричної енергії, повідомляє, що орієнтовна дата припинення господарської діяльності становить 15 січня 2024 року, яка може змінюватися в ході розгляду справи. Тому Товариство додатково повідомить про точну дату, з якої електропостачальник вже остаточно припинить здійснювати постачання електричної енергії споживачам. На даний час Товариство продовжує здійснювати свою ліцензійну діяльність.

04.12.2023

Особистий кабінет