Діяльність компанії

Як заощадити на електриці?

Економія природного газу, теплової та електричної енергії на сьогодні є питанням, яке хвилює кожну людину. Суми в квитанціях змушують задуматись над засобами економії. Але люди часто вважають ці засоби недостатніми або ж просто взагалі нічого не знають про них. Як же досягти економії та зменшити витрати на комунальні послуги?
В першу чергу необхідно проаналізувати, яку кількість енергоресурсів витрачає Ваша родина протягом місяця, а це можливо лише у тому випадку, коли встановлені лічильники. Якщо у Вас вони ще відсутні, то обов’язково встановіть їх. Так Ви будете сплачувати лише за реально використані Вами енергоресурси.
Необхідно пам’ятати про економію електричної енергії, адже 15-20% спожитої в побуті електроенергії витрачається у зв’язку з недбалістю самого споживача.
Перш за все необхідно вимикати лампи освітлення в кімнатах, з яких Ви виходите на довгий час. У великих кімнатах краще використовувати зонне освітлення. Також, треба не забувати регулярно мити вікна для максимального використання природного освітлення. Дуже важливим фактором у економії електроенергії на освітленні є використання енергозберігаючих ламп, це дає економію до 50 кВт∙год на місяць і додаткові 50 грн. до Вашого сімейного бюджету.
Не залишайте увімкненні електроприлади, коли вони не потрібні, наприклад, телевізор, комп’ютер, wi-fi-роутер, тощо. Також вимикайте прилади, що працюють в режимі «stand by», особливо тоді, коли на довго покидаєте дім.
При купівлі побутового обладнання, звертайте увагу на клас електроспоживання – він повинен бути «А», «А+» чи «А++». Так, заміна холодильника з класом «В» на холодильник «А++», і пральної машини з класом «В» на машину «А+» у сім’ї з трьох чоловік, дає можливість заощадити близько 60-70 кВт∙год на місяць, а це ще додаткові 60 грн. до Вашого сімейного бюджету.
З метою сприяння роботі енергосистеми України побутовим споживачам пропонується перехід на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу. Застосування таких тарифів дозволить дієво заощадити грошові кошти в оплаті за електроенергію.
Перейти на дифтарифи нескладно – для цього слід лише звернутись до оператора системи розподілу з відповідною заявою. Вам буде надано всебічне сприяння та усі необхідні роз’яснення.
Пам’ятайте, що заощадливе використання енергоресурсів збереже Ваш сімейний бюджет.

Особистий кабінет