Юридичним споживачам

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ ЮРИДИЧНИХ СПОЖИВАЧІВ! СВІТЛО – ДОРОЖЧАЄ!!!

За 10 днів листопада вартість електроенергії на ринку на добу наперед (РДН) зросла майже на 25%, порівняно з ціною за аналогічний період минулого місяця. За інформацією ДП «Оператор ринку», оприлюдненою на офіційному сайті підприємства, середньозважена ціна купівлі електроенергії на РДН ОЕС України наразі становить 3,38 грн/кВт*год. Для порівняння, у жовтні середньозважена ціна купівлі електричної енергії на РДН ОЕС України становила 2,79 грн/кВт*год.
Зростання середньозваженої ціни купівлі електроенергії на ринку відбулося внаслідок зміни граничних цін на електричну енергію. Нагадуємо, що з 1 серпня 2021 року в торговій зоні "ОЕС України" на ринку "на добу наперед" і внутрішньодобовому ринку діє наступний максимальний рівень граничних цін:
- у години мінімального навантаження (період з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00) - 2 000 грн/МВт*год (без ПДВ);
- у години максимального навантаження (період з 07:00 до 23:00) - 4 000 грн/МВт*год (без ПДВ).
Шановні споживачі, звісно, що такі цінові гойдалки, ще й в таких високих діапазонах, є дуже шкідливими для підприємницької діяльності та прямо впливають на ціноутворення товарної продукції. Ми це розуміємо – тому й намагаємось тримати вас в курсі ситуації на ринках електроенергії. В той же час, висока вартість електроенергії залежить не від нас – і її все рівно необхідно сплачувати вчасно та в повному обсязі. ІНАКШЕ – СВІТЛА НЕ БУДЕ.

Особистий кабінет