Побутовим споживачам

КАБМІН ОПУБЛІКУВАВ ПОСТАНОВУ ПРО НОВУ ВАРТІСТЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

На сайті Кабміну з’явився текст постанови КМУ №859 від 11.08.2021 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»:
https://www.kmu.gov.ua/.../pro-vnesennya-zmin-do...
Отже, тепер стало відомо, як саме буде виглядати нове ПСО (покладення спеціальних обов’язків із забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії), прийняте на засіданні уряду ще 11 серпня. В ЕНЕРА СХІД вже почали вивчення та аналіз урядової новації.
НАЙВАЖЛИВІШЕ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ: з 1 жовтня 2021 року для домогосподарств, що споживають обсяг електроенергії менш ніж 250 кВт*год на місяць, тариф знизиться на 14% - до 1,44 грн за кВт*год.
В той же час, для побутових споживачів з місячним рівнем споживання більше 250 кВт*год тариф на електроенергію залишиться без змін: 1,68 грн за кВт*год (за весь обсяг споживання).
АКЦЕНТУЄМО: нові правила почнуть діяти з 1 жовтня 2021 року. До того часу діятиме нинішній тариф на електроенергію – 1,68 грн/кВт*год.
Шановні споживачі, ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! Для правильного та коректного нарахування потрібно передавати покази електролічильника вчасно – у відповідний період: в останні два дні розрахункового місяця та перші три дні наступного. Інакше нарахування буде проведене згідно середньодобового споживання – а це може призвести до того, що ВАШЕ місячне СПОЖИВАННЯ після жовтня ПЕРЕВИЩИТЬ вищезазначені 250 кВт*год.
І коли більшість почне платити за світло 1,44 грн за кВт*год – ви заплатите за підвищеним тарифом.

Особистий кабінет