Діяльність компанії

З Покровою!

14 жовтня православні християни відзначають Покрову Пресвятої Богородиці. У цей день Божа Матір захищає людей від бід і нещасть, відповідає на молитви.
Пресвята Богородиця вважається заступницею незаміжніх жінок і дітей, козаків і всіх віруючих християн. Особливе значення Покрова має для України - в цей день, 14 жовтня, відзначається аж декілька великих і значних свят - як то День захисника Вітчизни чи День козаччини...
Виникло це свято так: за переказами, в цей день 910 року вороже військо (чи то древніх русів, чи то сарацинів) напало на візантійський Константинополь (зараз турецький Стамбул). Жителі міста звернулися з молитвою до Богородиці, щоб вона врятувала їх. Божа Матір з'явилася перед ними і вкрила своїм покровом, щоб віруючих не могли бачити вороги. В подальшому, після прийняття християнства в Києві, наші предки теж помітили - Пріснодіва Марія захищає їх та їхню землю. Опісля особливо шанували Покрову козаки.
У народі Покрова вважався першою зустріччю осені із зимою. Свято відзначали пишно, з ярмарками і гуляннями, закінчивши польові роботи.
Як і на всі великі свята, цього дня не вітається серйозна робота – як сільськогосподарська, так і хатня. Не треба шити, різати, колоти, білити і фарбувати тощо, прасування, прання, миття також не організовуються.
Готувати страви на Покрову краще заздалегідь, у саме свято кришити, відбивати, пекти, смажити і чистити також не бажано. Не вживають алкогольні напої, не лихословлять, не сваряться.
Прийнято бажати рідним і близьким добра і молитися про небесне заступництво для них і для себе. Якщо до дівчини завітали свати – гарна нагода щасливо вийти заміж, бо відмовляти у цей день небажано: три роки доведеться чекати нових сватів.
Гроші також не позичають, щоб удома водилися.
ЗІ СВЯТОМ!

Особистий кабінет